YOLCULAR YIĞILCA, 1964 Yılında Düzce İli Yığılca İlçesi Hocaköyü'nde Mehmet SÖĞÜT ve eşi Gülizar SÖĞÜT tarafından kurulmuştur.Büyük baş Hayvan ticaretinin yanısıra köyde açılan bakkal dükkanı ve üretilen köy ürünleri ile ticarete başlamıştır.1972 yılında Hocaköyü'nden Yığılca'ya taşınan SÖĞÜT ailesi;1974 yılında 120 Adet kapasiteli büyükbaş hayvan ve 12.000 adet kapasiteli bir tavuk çiftliği kurarak işleri büyütürler.1981 yılından itibaren kardeşleri ile ilerlediği bu ticaret kuşağına 2023 yılında İbrahim SÖĞÜT’ün oğulları Yunus Emre SÖĞÜT ve Recep SÖĞÜT’te katılmıştır.
İbrahim SÖĞÜT 1995 yılında Yolcu Gıda Limited Şirketini babası ve abisi Dursun Söğüt ile birlikte kurdu. 2000 yılında babası Mehmet Söğüt'ün vefatı sebebi ile abisi ile birlikte 2006 yılında Yolcular Ltd.Şti şirketini kurdu. Aynı zamanda 2011 yılında Saklıkent Limeted Şirketinin kururucusu İbrahim Söğüt bu sayede kurumsal ticari hayata adım atmış bulunmaktadır.2014 yılında Türk patent Enstitüsü Marka No:201495109 ile Yolcular Yığılca markası ile Yola başlayıp 2013 yılında SS.Yığılca bal arısı, Yığılca ana arısı, Damızlık arı, Arı ürünleri ve Üretim ve Pazarlama kooperatifini kurdu.Yenilenen imajlarına markalaşmayıda ihmal etmediler. Bal Dükkanı ve Saklıkent Yığılca’yıda marka haline getirmişlerdir. Yığılca arısı ve Yığılca balı’nı Türkiye çapında tanıtmış ve markalaşmasını sağlamıştır, halen Yığılca’da Arı – Ana Arı – bal-polen - propolis ve arı sütü üretmekte ve yığılca yöresinin yöresel doğal köy ürünlerini markalaştırarak patentlerini almıştır, Üretim ve Pazarlamaya İbrahim SÖĞÜT oğulları Yunus Emre Söğüt ve Recep Söğüt ile birlikte Düzce İli Yığılca İlçesi Atatürk Mahallesi Atatürk Caddesi No:11/A adresinde hizmet vermeye devam etmektedir.
Görüşleriniz bizim için önemli.
Gazetemiz yazarı İlhami Atasever Bal ve Ana Arı Üreticisi İbrahim Söğüt ile 01.12.2015 tarihinde yaptığı röportaj. Bu röportajda asıl amaç Yığılca arısının ve balının özelliğini ortaya çıkarmaktır.
Bu yıl kültür değerleri kapsamında düzenlenen turizm haftasında oscar ödülü alan Orman Gülü balı'da tanıtım standında yerini aldı. Bu lezzeti 1 çay kaşığı orman gülü balını tatmak isteyenler ise stantta kuyruklar oluşturdu.
Doç. Dr. Meral Kekeçoğlu, Yığılca ilçesinde ayıyı bitkin düşüren ve halk arasında "deli bal" olarak bilinen orman gülü balını dikkatli tüketmek gerektiğini belirtti.